G-pentue, (Guerlain-pentue) s. 8.3.2021

Pähkinämäen Guerlain-pentue syntyi 8.3.2021. Pentue oli varattu jo ennen syntymää.

Pentueeseen syntyi 4 narttua ja 3 urosta. Nartut olivat 3 mustaa ja 1 punainen, uroksia oli 2 mustaa ja 1 black & tan. Pentue oli Helgamme ensimmäinen ja synnytys meni hyvin.

Nimet:

urokset

P. Coconut Fizz
P. Pamplelune
P. Bergamote Calabria

nartut

P. Granada Salvia

P. Flora Cherrysia

P. Ginger Piccante

P. Pera Granita

Helgan ja Sillin pennut 8.3.2021.

E- ja F pentue 2020

Pähkinämäen FIRE-pentue yllä.

Kesällä 2020 näki kaksi pentuetta päivänvalon. Ensimmäinen oli toukokuussa keisarinleikkauksella syntynyt yhden pennun pentue yhdistelmästä Rassel´s Yvonne-Two PInes New Deal. " Vilho" sai upean kodin Tampereelta ja hänen kanssaan touhutaan kovasti.


Toinen pentue oli peräti yhdeksän pennun pentue, Pähkinämäen Fire-pentue yhdistelmästä Pähkinämäen Black Diamond(Veera) - Merry Cocktails Willow. Päätimme jättää yhden pennun tästä yhdistelmästä kotiin kasvamaan ja toisen sijoitukseen. Aika näyttää, mitä heistä tulee ja jatkavatko he muutaman vuoden päästä äitinsä ja isoäitinsä perua äitinä ja periyttäjänä.

Toimintatarmo tällä pentueella on myös kova ja omistajat ovat keksineetkin jo pennuilleen kaikenlaista mukavaa spanielimaista aktiviteettia. <3


Kiitos kaikille pennunomistajille upeista kodeista!E-pentue

Pähkinämäen Exclusive QualityF-pentue

Pähkinämäen Firebird

Pähkinämäen Firefly

Pähkinämäen Firefighter

Pähkinämäen Firestarter

Pähkinämäen Dance into the Fire

Pähkinämäen This Girl is on Fire

Pähkinämäen Flame and Fire

Pähkinämäen No Smoke Without Fire

Pähkinämäen Fire in My Eyes

D-pentue s. 4.6.2019Pähkinämäen D-pentue tuli maailmaan 4.6. 2019. Pentuja oli 6 punaista ja yksi musta uros ja 2 punaista narttua. Pentueen Isä on Shaikaros Lion King ja emä Pähkinämäen Black Diamond.
Pentujen nimet:

urokset:

Pähkinämäen Dazzling star

Pähkinämäen Demolition man

Pähkinämäen Diamond Heart

Pähkinämäen Distinguished gentleman

Pähkinämäen Double O Seven

Pähkinämäen Dr. Love

Pähkinämäen Drummer boy


nartut:

Pähkinämäen Diva la Drama

Pähkinämäen Diva la VidaCREME-PENTUE 25.1.2018

Pähkinämäen CREME-pentue syntyi 25.1.2018. Tässä pentueessa oli 8 pentua. Emä oli FI EE MVA Rassel´s Yvonne eli Roosa ja isä komea FI MVA Lemon of Merrily.

Tällä pentueella oli jo syntyessään aikamoinen toimintatarmo ja se ilmeisesti on jatkunut jo 1-vuotta täyttäneillä vipeltäjillä. :D

Tässä pentueessa oli 1 uros ja 7 narttua. Nimet valikoituivat tähän pentueeseen seuraavasti.(Tekstissä ensin kennelnimi ja suluissa koiran omistajan sille antama kutsumanimi sekä koiran vuoden 2018 parhaimpia näyttelytuloksia)

Uros: Creme de Lemon(Derek), Loviisa EPN 5.8.2018, VSP-pentu.

Nartut aakkosjärjestyksessä :

Creme d´Abricot, (Sasha)

Creme de la Creme, (Kerttu), Paraisten rn 9.9.2018, ROP-pentu.

Creme de Fraise, (Lyyli)

Creme de Framboise, (Lyyli)

Creme de Menthe, (Hertta) Loviisa EPN, 5.8.2018, ROP-pentu.

Creme d´Orange, (Hani)

Creme de Peche (Iines)


Kiitämme kovasti kasvattimme omistajia pentutreffeistä Loviisan epävirallisessa pentunäyttelyssä, johon kaikki tämän pentueen kasvattimme osallistuivat elokuussa 2018 Loviisan pentunäyttelyyn, josta saimme hyvää palautetta tuomarilta ja kasvattajakunniapalkinnon. ROP-pentu oli Creme de Menthe(Hertta) ja VSP-pentu Creme de Lemon(Derek).


Pähkinämäen BLACK-Pentue

Pähkinämäen Black-pentue syntyi 17.1.2016. Narttu oli Roosamme eli Rassel´s Yvonne ja uros Edwin Schönez eli Eddie.

Pentueessa oli 7, joista uroksia oli 3 ja narttuja 4. Nimet valikoituivat seuraavasti. NImen perässä/alla on koiran näyttely-ja lonkkakuvaustulokset sekä SPA 1 -tulos.

Urokset:

Pähkinämäen Back to Black eli " Vertti", VASERT, B/B, SPA1. MEJÄssä VOI-luokassa.

Pähkinämäen Black ´n Decker eli "Laku"

Pähkinämäen Black Power eli "Eppu"


Nartut:

Pähkinämäen Black Diamond eli " Veera"', SA, C/B, SPA1, MEJÄssä VOI-luokassa.

Pähkinämäen Black Cherry eli "Helga", VASERT, C/B, SPA1.

Pähkinämäen Black Velveteen eli "Bess"

Pähkinämäen Black Pearl eli " Bella"

PÄHKINÄMÄEN KALEVALA-PENTUE

Pähkinämäen Mielikki eli Rilla

Pähkinämäen Mielikki eli Rilla

Rilla on sijoitusnarttumme, joka asustelee Terhin ja hänen perheensä luona Naantalissa. Rillaa viihdyttävät kotona perheen isän ja äidin lisäksi kaksi poikaa, jotka tarjoavat nuorelle ja energiselle tytöllemme virikkeitä täysin rinnoin. Rilla sai Spanieliliiton erikoisnäyttelyssä pentujen kunniapalkinnon, ollen nartttupennuista 2. Luonteeltaan Rilla on avoin, kuten emänsä Bella(Donzara Belle Époque) ja isänsä Sibelius(Benton Break The News). Rilla sai Mynämäen Näyttelyssä ollessaan EH:n ja oli Junioriluokan 2.

Kuvateksti

Pähkinämäen Vellamo eli Aada

Aada muutti meiltä Espooseen. Hän on perheensä ylpeyden aihe rohkealla ja hyvällä käytöksellään. Osaa hän toki olla villikin.. Olemme saaneet Aadastakin erittäin hyvää palautetta luonteen puolesta. Omistajaperheen tytär Ella ja äiti Teija ovat kehuneet Aadaa nopeaksi hoksaamaan asioita, sekä erittäin rohkeaksi uimariksi ja suhtautumaan uusiin asioihin avoimesti. Kiitos Aadan perheelle!

Kuvassa Torsti spanielien erikoisnäyttelyssa Artun kanssa.

Pähkinämäen Lemminkäinen eli Arttu

Arttu on lähellämme Raisiossa asuva walesiuros, joka on meiltä sijoituksessa. Perhe on kiinnostunut näyttelyistä ja he ovat esittäneet Arttua leikkimielisessä match show´ssa voittaen hienosti pentuluokan ja he ovat osallistuneet näyttelykurssille Liedon koirakoulussa. Arttu oli lokakuussa Hämeenlinnassa spanielien erikoisnäyttelyssä myös kunniapalkinnon saanut urospentu, ollen urosten 2. Arttu palkittiin laatuarvostelulla ERI ja kilpailulluokassa JUK1 Mynämäen näyttelyssä 15.5. 2016.

Arttu sai viime kesänä 2017 arvon FI MVA ja hän on voittanut 2 CACIBIA sekä Porin KV:ssä että Tallinnassa Saku Suurhallissa. Artun silmät ovat terveet ja lonkat A/A. Arttu on mahdollisesti käytössä jalostukseen.

Pähkinämäen Väinämöinen eli Väiski kuvassa Bella-emänsä kera.

Pähkinämäen Väinämöinen eli Väiski 

Väiski on ollut suurin pennuista ja tämä isokokoisuutensa vuoksi se hurmasi myös nykyisen isäntäväkensä. Tämä kuvassa kukkaa haisteleva pentueen rauhallisin ja harkitsevin uros sai monen sympatiat itselleen ollen sylivauva jo miltei syntyessään! Sittemmin on virtaa ollut muiden pentuesisarusten tavoin vaikka muille jakaa! Väiskin perheelle myös suuret kiitokset hyvästä hoidosta!

Putte. Kuvaaja Petri Sandberg.

Pähkinämäen Pellervoinen eli Putte

Putte muutti pikkuserkkuni Miian ja hänen perheensä luo Piikkiöön omaksi. Tunnemme suurta kiitollisuutta siitä, että  Miia on jaksanut viedä Puttea sosiaalistumaan moniin paikkoihin ja Liedon koirakoulussa he käyvät säännöllisesti. Puten kanssa on uitu, haettu riistapukkia ja ammuttu haulikolla. Putte saa käydä mökillä, ja häntä on sosiaalistettu moniin tapahtumiin. Kiitos yhteisistä hetkistä, toivottavasti niitä tulee jatkossa vielä paljon lisää!

Kuvassa Into jo kotiutuneena Ouluun.

Pähkinämäen Ilmarinen eli Into

Into muutti meiltä kauimmaksi, Ouluun saakka. Tämä poika oli varsinainen villikko jo nuorena, pureskeli kaikkea ja erityisen kiinnostunut hän oli kengännauhoista. Hän oli pentueen pienin, mutta ketterin. Kun muut ihmettelivät, miten päästä pentulaatikon reunasta yli, Into oli jo ajat sitten hoksannut, miten pienikin kooltaan voi kangeta itsensä yli muita isokokoisempia hyväksikäyttäen! 
Tätä vilperttiä hakemaan tuli rauhallinen nuori nainen, joka sanoi haluavansakin vähän säpäkämpää tapausta iskien silmänsä Ilmariseen heti. :D Into takuuvarmasti on ollut nimensä veroinen. Omistajan kertoman mukaan vauhtia ja vemmellystä piisaa ja Into tulee erittäin hyvin toimeen kaikkien koirien kanssa.

Pähkinämäen Joukahainen eli Birk.

Pähkinämäen Joukahainen eli Birk

Birk muutti luotamme Hirvensaloon nuorenparin onneksi ja villikoksi. Birk on saanut olla vapaana metsässä Kemiössä ja hän on perheensä silmäterä. Kesällä mustikassa, mattojen pesuun osallistuessa, toisiin koiriin, kissoihin ja mereen tutustuessa ja vapaana metsässä kirmatessaan Birk on saanut viettää onnellista koiranelämää rakastettuna perheenjäsenenä. Toivomme perheelle onnea ja iloisia hetkiä tulevaisuuteen, kuten kaikille muillekin kasvateillemme "hoviväkineen" !