Pentuja suunnitteilla 2024

Sijoitusnarttumme, musta Pähkinämäen Granada Salvia, ' Lykke ' , on astutettu 14.1.2024. punaisella uroksella,Merazure Double Up´illa.
Yhdistelmän terveystiedot ja sukutaulun ym. näet tästä linkistä.https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx...Pentue on FN ja PRA -vapaa sukulaisuuden perusteella. Tästä yhdistelmästä jää kotiin yksi narttupentu, mikäli narttuja tulee.

Pähkinämäen This Girl Is On Fire on astutettu keinosiemennyksellä 3.12.2023 ja todettu kantavaksi.

Uroksena C.I.B. RS Helenwood Applause (kuvassa).

Alla pentueen sukutaulu ja vanhempien tiedot.


Mikäli pentuja tästä yhdistelmästä tulee, ne ovat menossa sijoitukseen tai jäämässä kotiin.

Pentu-uutisia

Kasvattimme Nera, Pähkinämäen Flora Cherrysia sai 7.6. 2023 8 urospentua.

Pennut ja emä voivat hyvin. Nera on meillä jalostusoikeuden siirtosopimuksella. Kiitos tuhannesti Neran perheelle yhteistyöstä! Nera on kattavasti terveystutkittu.

Pentue on FN- ja PRA -vapaa.

Tästä pentueesta on alustavasti varattu 7 pentua.


emä: FI & EE JMVA Pähkinämäen Flora Cherrysia

Lonkat: A/B

Silmät: lievä distichiasis

Polvet: 0/0

Kyynärärnivel: 0/0

Kyynärnivelen inkongruenssi: 0/0

selkä: kalkkeutuneet välilevyt IDD0,(puhdas) K-luku K0,

Nikamien epämuotoisuus VA0(normaali)

Selän spondyloosi SP0(puhdas)

Välimuotoinen lanne-ristinikama LTV0(normaali)


isä: CH& LU& DK MVA Black Lord Black Ebony, `Ally´

Ulkomaalainen lonkkatutkimustulos A.

silmät: lievä distichiasis

Olimme kasvattajaluokan ROP, eli rotumme parhaat, Lahden kansainvälisessä koiranäyttelyssä. Monet lämpimät kiitokset kasvattiemme omistajille! Koirat vasemmalta oikealle:

P. Flora Cherrysia

P. This Girl Is On FIre

P. Granada Salvia

P. Bergamote Calabria

Pentuja tulossa!!!


Kasvattimme FI & EE JMVAPähkinämäen Flora Cherrysia on astutettu DK LU CH MVA Black Lord Black Ebonyn kanssa, joka on kuvassa.

Ultra osoitti iloksemme Neran olevan kantava.

Neran tiedot.

Neran kuvia löytyy sivustomme osiosta Näyttelytulokset ja Valiot.

Allyn tiedot.

Allylla lonkkatutkimustulos(ulkomainen) A.Fannin(Pähkinämäen This Girl Is On Fire) ja Sillin(Covenant Black Opium Collinan) viisi pentua syntyivät 8.8.-9-8. 2022 välisenä yönä.

Tämän Twilight-pentueen pennut ovat lähteneet uusiin koteihinsa lokakuun alussa.

1.8. 2022. Röntgenissä näkyi Fannilla 5 pentua! Synnytyksen arvioitu ajankohta on n. 7-12 päivää tästä päivästä alkaen.


Iloksemme Fannimme on kantavana. Ultrassa näkyi 13.7. 2022 3-5 pentua, voi olla enemmänkin. Isä tälle pentueelle on Covenant Black Opium Collinan eli `Silvio´, `Silli ´.

Terveystulokset molemmilta vanhemmilta:

Pähkinämäen This Girl Is On Fire

lonkat: A/A

silmät: lievä distichisiasis

polvet ja kyynärät: 0/0

Näyttelytulokset: 3x VASERT

Covenant Black Opium Collinan

lonkat: B/B

silmät: lievä distichiasis

polvet: 0/0

Näyttelytulos: ERI

Pentuesuunnitelmia 2021

Helgan ja Sillin astutus on onnistunut loppiaisena 2021!

Ultra näyttänee muutaman viikon päästä miten monta pentua tulee syntymään. Tästä yhdistelmästä ovat kaikki pennut alustavasti varattuja.

Sijoitusnartullemme Helgalle(Pähkinämäen Black Cherry) on suunnitelmissa pentue alkuvuodesta 2021. Helga on FN- ja PRA -clear vanhemmista eikä näin ollen tule näitä sairauksia kantamaan eikä niihin sairastumaan. Helgalla on silmät terveet, lonkat B/C ja näyttelyistä SERT(VIro) ja Varasert(Suomi) ja SPA1 suoritettu.

Tämä tyttönen asustelee vanhempieni luona ja on äärimmäisen kiltti, toki toimintatarmoa myös löytyy, eli ihan nössykkä tämä tyttö ei ole, vaikka melko rauhallinen onkin kotioloissa. Harrastuksiin mentäessä Helga syttyy ja hänellä on äitini toimesta kokeiltu mm. agilitya, flyballia, noseworkia ja rally tokoa.

Helgan suunnitelluista pennuista toivon hyviä harrastus/perhekoiria ja sopivan kodin löytyessä yhden narttupennun haluaisin mahdollisesti sijoitukseen(max 100 km Turusta).

Uroksen valintaprosessi on tätä silmällä pitäen aloitettu. Uros Helgalle on todennäköisesti Covenant Black Opium Collinan(Silvio, Silli) kuva alla. Pentue tästä yhdistelmästä ei tule kantamaan PRA- eikä FN -geeniä.

Covenant Black Opium Collinan, Kuvaaja Miika Kulmala, esittäjä Inka Salo.

Pähkinämäen Black Cherry eli Helga Virossa 2019 keväällä.

Pentuesuunnitelmia 2020!


Veeramme eli Pähkinämäen Black Diamond on astutettu. Astutuksen onnistuminen varmistuu muutaman viikon päästä. Urokseksi valikoitui punainen uros, Merry Coctails Willow, `Wille´. Willellä on A/A lonkat, terveet silmät ja hän on FN -, AON- sekä PRA-clear.

Tästä pentueesta harkitaan narttupentua mahdolliseen sijoituskotiin. Mikäli olet kiinnostunut sijoitusnartusta ja olet erityisen kiinnostunut näyttelyistä ja tiedät, mitä cockerspanieli vaatii tullakseen näyttelykuntoon, otathan yhteyttä niin jutellaan lisää. Sijoitusnarttu myydään vain koirakokemusta olevaan kotiin.

Veeralla on B/C lonkat, muutama ylimääräinen ripsi ja hän on FN ja PRA -clear.

Willen tietoja pääset tarkistelemaan tästä :

Veeran tietoja pääset tarkistelemaan tästä:

Willestä kuva alla.


ROOSA sai yhden urospennun, joka on alustavasti varattu. Pentu syntyi 11.5. 2020 ja Hän saa kennelnimen Pähkinämäen Exclusive Quality.


EE FI MVA Rassel´s Yvonne on astutettu 9.3.2020.

Urokseksi valikoitui upea Upi, Two Pines New Deal.

Molemmat koirat ovat terveitä rotunsa edustaja.

Tulevat pennut eivät voi sairastua FNään, eivätkä kanna prcd-PRA-sairautta.

Koirien tiedot jalostustietojärjestelmässä löydät näistä linkeistä:


Roosa: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI40285%2F13&R=5
UUTISIA!

Pähkinämäen Black Diamond(Veera) voitti MEJÄ-kokeessa Sastamalassa Cockerspanielit ry:n kiertopalkinnon 22.7. 2018 , Väärin maljan ollen paras AVO-luokan koira 47/50 pisteellä.

Veeran tiedot jalostustietojärjestelmässä:https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI16984%2F16&R=5

Tälle hyväluonteiselle 3-vuotiaalle Roosamme jälkeläiselle on suunnitelmissa kesäpentue 2019! Sulhakseksi päädyimme punaiseen cockerspanieliurokseen Shaikaros Lion Kingiin eli Ristoon.

Riston tiedot jalostustietojärjestelmässä:Veeran sulhaseksi valikoitui punainen cockerspanieliuros Shaikaros Lion King eli Risto.

Tällä komealla ja hyväluonteisella uroksella on luonnetestistä huikeat 144 pistettä, SPA 1 suoritettuna ja näyttelytuloksena SERT.

Ristoa myös pääsee tapaamaan sovitusti omistajan kanssa. :)

2017 Marraskuu

Punainen cockerspanielinarttumme Rassel´s Yvonne eli "Roosa"(Rossu) on astutettu 25.11.2017. Urokseksi valikoitui punainen uros Lemon of Merrily eli " Kaapo". Molemmat koirat ovat palkittu Suomen muotovalion arvolla, Roosa on myös Eestin muotovalio. Koirat ovat läpäisseet SPA 1 , eli spanielien taipumuskokeen ja Roosa on lisäksi MH-luonnekuvattu. Molemmilla koirilla on A/A lonkat ja yhdistelmä täyttää jalostustoimikunnan vaatimukset.

Kuvissa yllä ja alla: Rassel´s Yvonne.

Roosa jalostustietojärjestelmässä:

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?Rek...

Kaapo jalostustietojärjestelmässä:

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?Rek...2016

Toukokuu

Kasvattimme Pähkinämäen Lemminkäinen eli Arttu ja Pähkinämäen Mielikki eli Rilla ovat saaneet ensimmäiset viralliset näyttelyarvostelut Mynämäen näyttelyssä 15.5. 2016.

Artusta tuomari kirjoitti näin:

" Erinomaista tyyppiä oleva junioriuros, joka aavistuksen pitkänomainen ja vielä kapealinjainen. Hyvä pään pituus. Miellyttävä ilme. Hyvä kaula. Ylälinja saa vielä vahvistua. Erinomainen pitkä rintakehä, jossa vielä kapeutta.(Sitten jotain luustosta ja kulmauksista, ei oltu kirjoitettu loppuun, kuin vain sanat luusto ja kulmaukset.) Kaunis turkki. Liikkuu hyvällä askelpituudella." Artun laatuarvostelelu JUN ERI ja Kilpailuarvostelu JUK1.

Pähkinämäen MIelikki eli Rilla sai laatuarvosteluna EH:n ja oli JUK2. Tuomarin kommentit RIllasta:

" Erittäin hyväntyyppinen, vielä kapealinjainen nuori neiti. Hyvin kaunis pää ja miellyttävä ilme. Hyvä kaulalinja seistessä, liikkeessä saa vielä vahvistua. Erinomainen luusto. Riittävät kulmaukset. Ikäisekseen varsin tasapainoiset liikkeet. Rauhallinen käytös. Hyvä turkinlaatu. Koira, joka vaatii aikaa.

Huhtikuu

Roosan pennut ovat kaikki myytyjä. Meillä ei ole lähiaikoina pentuesuunnitelmia.

Maaliskuu

Roosa-cockerimme pennut ovat yhtä mustaa urosta lukuunottamatta varattuja ja löytäneet uudet kodit. Pennut ovat eläinlääkärin tarkastamat, sirutetut ja rekisteröidyt madotetut ja heitä on totutettu hoitotoimenpiteiden alkeisiin. Pennut ovat saaneet elää kotonamme muun koiralauman kanssa, ja ne ovat tottuneet erilaisiin ääniin, kuten imuriin, autoihin jne.

Helmikuu

Rossun pennuista on vapaana 2 urosta, joiden värit ovat musta ja black & tan sekä yksi musta narttu. Pennun ostajat saavat kaikki mukaansa pentupaketin, kirjalliset ruokintaohjeet, sekä kasvattajan elinikäisen tuen ja koiran trimmauksen. Luovutus on aikaisintaan 13.3. 2016 alkaen.

Tammikuu

Rossun pennut syntyivät 16.-17.1. 2016 välisenä yönä. Synnytys onnistui ilman komplikaatioita. Emo ja 7 pentua voivat hyvin. Sukupuolijakauma on (3+4) eli 3 urosta ja 4 narttua. Värit ovat 2 black & tan urosta, muut pennut ovat mustia. Vapaana on 2 urosta ja 2 narttua. Pentuvarauksia otetaan vastaan. Sijoitusnartulle on jo löytynyt koti. Pentuja pääsevät ostajat katsomaan sovitusti ensimmäisen kerran ystävänpäiväviikonloppuna.


Muita uutisia!

17.1. Turun Winter-näyttelyssä olivat walesinspringerspanielikasvattimme Arttu eli Pähkinämäen Lemminkäinen, Rilla eli Pähkinämäen Mielikki ja Putte eli Pähkinämäen Pellervoinen. Kaikki saivat hyvät arvostelut, ja jokaisessa luki ´promising´. Arttu sai KP:n eli kunniapalkinnon.


2015

Joulukuu

Sijoitusnarttumme Rassel´s Yvonne ultrattiin tänään 15.12. 2015 ja ultra näytti pentuja tulevan eläinlääkärin mukaan 5-10 väliltä. Pentuvarauksia otetaan vastaan, varausmaksua ei tässä vaiheessa oteta, mutta lopulliset päätökset tehdään haastattelujen jälkeen ja kun pennut ovat aikaisintaan 4 viikkoa, jonka jälkeen pentuja pääsee katsomaan. Pidätämme oikeuden yhteen narttupentuun, joka jää joko meille tai mahdollisesti sijoitetaan näyttelyistä kiinnostuneen kodin löytyessä.

Oma narttumme Bella(Donzara Belle Époque) osallistui 5.12.2015 Somerolla pidettävään kennel Friisin järjestämään mölli SPME -tapahtumaan. Tämä vanhaa metsästyskoetta mukailtu koulutuksellinen tapahtuma oli erittäin antoisa. Arvosteltavia osioita oli kaikenkaikkiaan 4: haku, ylösajo, kylmän linnun nouto ja tottelevaisuus. Ohjaajana toimi Torsti.

Hakuosio Bellalla ei mennyt kauhean hyvin. Bella päästettiin irti ja hänen oli tarkoitus hakea riistaa. Bella ei irronnut ohjaajasta tarpeeksi, saaden tästä osiosta 1/5 p.

Toisessa osiossa Bella pääsi yli tilanteen tai haulikon aiheuttamasta hämmennyksestä pinkoessa fasaanin perään korvat heiluen. Ylösajo-osuus sai pistemäärän 3/5p. Metsästysspanielin kuuluisi pysähtyä ohjaajan käskystä, mutta siitä Bellamme viis veisasi, vaan vauhti vaan kiihtyi. Tästä ja puuttellisesta hausta tuomari rokotti kokonaistottelevaisuuspisteitä, Bellan saaden 2/5 p.

Kylmän linnun nouto tämän fasaanin ylösajon jälkeen onnistui kertalaakista ja tuurilla. Aikaisemmissa harjoituksissa kylmään lintuun ylenkatsonut Bella haki hanakasti heitetyn fasaanin ja toi sen suoraan Torstin jalkoihin. Tästä osiosta Bella sai 4/5p. Kokonaispistemäärä oli 24/50p. Bella sai 3. palkinnon. Torsti ja Bella olivat ainut walesikoirakko kokeessa. Pisteet kokeessa jakaantuivat seuraavasti. Tulokset (tuomarina Pertti Kotiranta)

cocku Peltsi 1palk, 40/50p
cockn Lakka 2palk, 38p
cockn Hilla 2palk, 37p
cockn Natalie 2palk, 31p
wssn Bella 3palk, 24p
cockn Tyyne 0, 19p
clumbn Lotta 0, 16p
essu Kosti 0, 15p

Marraskuu

Sijoitusnarttumme punainen cockerspanieli Rassel´s Yvonne on astutettu 15.11. 2015. Pentuja odotetaan syntyväksi tammikuun puolenvälin tienoilla, mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan. Päädyimme yhteistuumin urosten ja Rossun omistajien kanssa kaksoisastutukseen. Urokset ovat punainen Shaikaros Lion King, omistajana Marika Mikkolanaho ja musta Edwin Schönez, omistajana Kirsi ja Hannele Helenius, Rassel´s kennelistä.

Lokakuu

Oma narttumme Donzara Belle Époque sai elämänsä ensimmäiset sorsat noudettua vedestä. Olemme äärimmäisen tyytyväisiä Bellamme kehitykseen. Hän on saanut tämän kuukauden aikana myös kaksi varasertiä aiemman yhden sertin ja varasertin lisäksi. Pennuista olemme saaneet jälleen hyvää palautetta. Pellervoisen. Lemminkäisen ja Mielikin omistajen kanssa olemme suunnitelleet näytteyitä. Lemminkäinen ja Mielikki saivat Spanielien erikoisnäyttelyistä KP:t ollen molemmat luokkansa 2. Rohkeita, energisiä ja uteliaita pentuja tuntuvat olevan uusissa tilanteissa, kun ei iso näyttely hetkauttanut.


Syyskuu

Sijoitusnarttumme Rassel´s Yvonne astutetaan seuraavasta juoksusta. Rossun omistajat Kirsi ja Hannele Helenius Rassel´s kennelistä ovat antaneet luvan Rossun ensimmäisen pentueen rekisteröintiin meidän kenneliimme. Uroksen valintaprosessi on alkanut. Toivomme uroksen omaavan terveen luonteen ja rakenteen lisäksi näyttelytuloksia ja olevan fn ja pra vapaa. Mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan mahdollisesti yksi narttupentu sijoitetaan Varsinais-Suomeen. Rossu on palkittu näyttelyssä SERTillä, hänellä on A-lonkat ja hän on suorittanut spanielien taipumuskokeen, SPA1. Muutama ylimääräinen ripsi löytyi silmätarkastuksessa.

Kasvateistamme walesinspringerspanielit Rilla ja Putte ovat olleet haulikkotreeneissä isommalla porukalla laukausvarmojen koirien kanssa, jossa ammuimme 3+2 laukausta(Torsti+Sanna). Koirien hermorakenne osoittautui äkkiseltään arvioituna hyväksi. Aika näyttää mihin kehitys vie nämä nuorikot. Paljon on tehtävää ja paljon on vielä edessä.

Elokuu

Pennut kasvavat hurjaa vauhtia ja ovat omistajiensa kullanmuruja ja varsinaisia riiviöitä. Tässä suhteessa ovat tulleet pentuaikana vanhempiinsa! :D Useasta pennusta ovat omistajat kuulleet positiivista niin eläinlääkäriltäkin kuin vastaantulevilta ihmisiltä! Voimme siis olla tyytyväisiä. Kiitosta on saanut erityisesti pentujen avoin ja rohkea luonne, kuitenkin koiranlukutaidolla höystettynä. Lieneekö erilaisten äänien(remontti, autojen äänet, ympäristön äänet) ja erilaisten kotilaumassa olleiden koirien ja erilaisten ihmisten vierailujen vaikutusta luonteiden positiiviseen kehitykseen?

Pennuista Mielikki eli Rilla on uinut ja tehnyt tuttavuutta riistapukkiin, kiitos Terhin perheineen, joka pitää Rillastamme hyvää huolta. Myös Putte eli Pellervoinen on saanut pikkuserkkuni Miian ja hänen perheensä kanssa touhutessaan erilaisissa ympäristöissä ja koirakoulussa paljon erilaisia virikkeitä, joista vähiten virikkeitä antaneet eivät varmaankaan ole perheen 4-vuotias poika ja 8-vuotias Masi-walesi. Putte on myös uinut kesällä paljon ja tutustunut riistapukkiin. :) Sijoitusuroksemme Lemminkäinen aka Arttu asuu niin ikään lähellämme, noin kilometrin päässä. Artun kavereina toimivat toinen walesi, 11-vuotias Kerttu, ja perheen jo aikuiset lapset. Myös Arttu pääsee usein mökkeilemään. Espoon flikka, Vellamo aka Aada, on myös omistajiensa kertoman mukaan varsin rohkea ja vesipeto.

Toukokuu

Bellalle on syntynyt 7 pentua 28.4.2015, jotka ovat luovutusiässä kesäkuun lopulla. Kaikille pennuille on löytynyt omat kodit. Pennut luovutetaan rekisteröityinä, eläinlääkärin tarkistamina ja madotettuina. Lisäksi pennunostaja saa mukaansa pentupaketin ja kasvattaja liittää uuden pennunomistajan tämän näin halutessa Suomen kennelliiton ja Springerspanielit ry:n jäseniksi.

Olemme sitoutuneet trimmaamaan kasvattimme koko näiden eliniän. Toivoisimme kuulevamme kasvateistamme vuosien varrella niin ilon aiheet kuin mahdolliset surun aiheetkin. Autamme parhaan kykymme mukaan kasvattiemme omistajia.

2014
Sijoitusnarttumme Rassel´s Yvonne eli Rossu läpäisi spanielien taipumuskokeen 27.8.2014 . Ohjaajana toimi Torsti ja tuomarina Liisa Pajala.
2013
Oma narttumme Donzara Belle Époque eli Bella läpäisi spanielien taipumuskokeen Pöytyällä 26.4.2013. Ohjaajana toimi Sanna ja tuomarina Johanna Söderholm.


Rossu pentujensa kanssa 1 päivä.

2017 Marraskuu

Punainen cockerspanielinarttumme Rassel´s Yvonne eli "Roosa"(Rossu) on astutettu. Urokseksi valikoitui punainen uros Lemon of Merrily eli " Kaapo". Molemmat koirat ovat palkittu Suomen Muotovalion arvolla, Roosa on myös Eestin muotovalio. Koirat ovat läpäisseet SPA 1 , eli spanielien taipumuskokeen ja Roosa on lisäksi MH-luonnekuvattu. Molemmilla koirilla on A/A lonkat ja yhdistelmä täyttää jalostustoimikunnan vaatimukset.

Roosa jalostustietojärjestelmässä:


Kaapo jalostustietojärjestelmässä:


2016

Toukokuu

Kasvattimme Pähkinämäen Lemminkäinen eli Arttu ja Pähkinämäen Mielikki eli Rilla ovat saaneet ensimmäiset viralliset näyttelyarvostelut Mynämäen näyttelyssä 15.5. 2016.

Artusta tuomari kirjoitti näin:

" Erinomaista tyyppiä oleva junioriuros, joka aavistuksen pitkänomainen ja vielä kapealinjainen. Hyvä pään pituus. Miellyttävä ilme. Hyvä kaula. Ylälinja saa vielä vahvistua. Erinomainen pitkä rintakehä, jossa vielä kapeutta.(Sitten jotain luustosta ja kulmauksista, ei oltu kirjoitettu loppuun, kuin vain sanat luusto ja kulmaukset.) Kaunis turkki. Liikkuu hyvällä askelpituudella." Artun laatuarvostelelu JUN ERI ja Kilpailuarvostelu JUK1.

Pähkinämäen MIelikki eli Rilla sai laatuarvosteluna EH:n ja oli JUK2. Tuomarin kommentit RIllasta:

" Erittäin hyväntyyppinen, vielä kapealinjainen nuori neiti. Hyvin kaunis pää ja miellyttävä ilme. Hyvä kaulalinja seistessä, liikkeessä saa vielä vahvistua. Erinomainen luusto. Riittävät kulmaukset. Ikäisekseen varsin tasapainoiset liikkeet. Rauhallinen käytös. Hyvä turkinlaatu. Koira, joka vaatii aikaa.


Huhtikuu

Roosan pennut ovat kaikki myytyjä. Meillä ei ole lähiaikoina pentuesuunnitelmia.

Maaliskuu

Roosa-cockerimme pennut ovat yhtä mustaa urosta lukuunottamatta varattuja ja löytäneet uudet kodit. Pennut ovat eläinlääkärin tarkastamat, sirutetut ja rekisteröidyt madotetut ja heitä on totutettu hoitotoimenpiteiden alkeisiin. Pennut ovat saaneet elää kotonamme muun koiralauman kanssa, ja ne ovat tottuneet erilaisiin ääniin, kuten imuriin, autoihin jne.

Helmikuu

Rossun pennuista on vapaana 2 urosta, joiden värit ovat musta ja black & tan sekä yksi musta narttu. Pennun ostajat saavat kaikki mukaansa pentupaketin, kirjalliset ruokintaohjeet, sekä kasvattajan elinikäisen tuen ja koiran trimmauksen. Luovutus on aikaisintaan 13.3. 2016 alkaen.

Tammikuu

Rossun pennut syntyivät 16.-17.1. 2016 välisenä yönä. Synnytys onnistui ilman komplikaatioita. Emo ja 7 pentua voivat hyvin. Sukupuolijakauma on (3+4) eli 3 urosta ja 4 narttua. Värit ovat 2 black & tan urosta, muut pennut ovat mustia. Vapaana on 2 urosta ja 2 narttua. Pentuvarauksia otetaan vastaan. Sijoitusnartulle on jo löytynyt koti. Pentuja pääsevät ostajat katsomaan sovitusti ensimmäisen kerran ystävänpäiväviikonloppuna.


Muita uutisia!

17.1. Turun Winter-näyttelyssä olivat walesinspringerspanielikasvattimme Arttu eli Pähkinämäen Lemminkäinen, Rilla eli Pähkinämäen Mielikki ja Putte eli Pähkinämäen Pellervoinen. Kaikki saivat hyvät arvostelut, ja jokaisessa luki ´promising´. Arttu sai KP:n eli kunniapalkinnon.


2015


Joulukuu

Sijoitusnarttumme Rassel´s Yvonne ultrattiin tänään 15.12. 2015 ja ultra näytti pentuja tulevan eläinlääkärin mukaan 5-10 väliltä. Pentuvarauksia otetaan vastaan, varausmaksua ei tässä vaiheessa oteta, mutta lopulliset päätökset tehdään haastattelujen jälkeen ja kun pennut ovat aikaisintaan 4 viikkoa, jonka jälkeen pentuja pääsee katsomaan. Pidätämme oikeuden yhteen narttupentuun, joka jää joko meille tai mahdollisesti sijoitetaan näyttelyistä kiinnostuneen kodin löytyessä.

Oma narttumme Bella(Donzara Belle Époque) osallistui 5.12.2015 Somerolla pidettävään kennel Friisin järjestämään mölli SPME -tapahtumaan. Tämä vanhaa metsästyskoetta mukailtu koulutuksellinen tapahtuma oli erittäin antoisa. Arvosteltavia osioita oli kaikenkaikkiaan 4: haku, ylösajo, kylmän linnun nouto ja tottelevaisuus. Ohjaajana toimi Torsti.

Hakuosio Bellalla ei mennyt kauhean hyvin. Bella päästettiin irti ja hänen oli tarkoitus hakea riistaa. Bella ei irronnut ohjaajasta tarpeeksi, saaden tästä osiosta 1/5 p.

Toisessa osiossa Bella pääsi yli tilanteen tai haulikon aiheuttamasta hämmennyksestä pinkoessa fasaanin perään korvat heiluen. Ylösajo-osuus sai pistemäärän 3/5p. Metsästysspanielin kuuluisi pysähtyä ohjaajan käskystä, mutta siitä Bellamme viis veisasi, vaan vauhti vaan kiihtyi. Tästä ja puuttellisesta hausta tuomari rokotti kokonaistottelevaisuuspisteitä, Bellan saaden 2/5 p.

Kylmän linnun nouto tämän fasaanin ylösajon jälkeen onnistui kertalaakista ja tuurilla. Aikaisemmissa harjoituksissa kylmään lintuun ylenkatsonut Bella haki hanakasti heitetyn fasaanin ja toi sen suoraan Torstin jalkoihin. Tästä osiosta Bella sai 4/5p. Kokonaispistemäärä oli 24/50p. Bella sai 3. palkinnon. Torsti ja Bella olivat ainut walesikoirakko kokeessa. Pisteet kokeessa jakaantuivat seuraavasti. Tulokset (tuomarina Pertti Kotiranta)

cocku Peltsi 1palk, 40/50p
cockn Lakka 2palk, 38p
cockn Hilla 2palk, 37p
cockn Natalie 2palk, 31p
wssn Bella 3palk, 24p
cockn Tyyne 0, 19p
clumbn Lotta 0, 16p
essu Kosti 0, 15p


Marraskuu

Sijoitusnarttumme punainen cockerspanieli Rassel´s Yvonne on astutettu 15.11. 2015. Pentuja odotetaan syntyväksi tammikuun puolenvälin tienoilla, mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan. Päädyimme yhteistuumin urosten ja Rossun omistajien kanssa kaksoisastutukseen. Urokset ovat punainen Shaikaros Lion King, omistajana Marika Mikkolanaho ja musta Edwin Schönez, omistajana Kirsi ja Hannele Helenius, Rassel´s kennelistä.

Lokakuu

Oma narttumme Donzara Belle Époque sai elämänsä ensimmäiset sorsat noudettua vedestä. Olemme äärimmäisen tyytyväisiä Bellamme kehitykseen. Hän on saanut tämän kuukauden aikana myös kaksi varasertiä aiemman yhden sertin ja varasertin lisäksi. Pennuista olemme saaneet jälleen hyvää palautetta. Pellervoisen. Lemminkäisen ja Mielikin omistajen kanssa olemme suunnitelleet näytteyitä. Lemminkäinen ja Mielikki saivat Spanielien erikoisnäyttelyistä KP:t ollen molemmat luokkansa 2. Rohkeita, energisiä ja uteliaita pentuja tuntuvat olevan uusissa tilanteissa, kun ei iso näyttely hetkauttanut.


Syyskuu

Sijoitusnarttumme Rassel´s Yvonne astutetaan seuraavasta juoksusta. Rossun omistajat Kirsi ja Hannele Helenius Rassel´s kennelistä ovat antaneet luvan Rossun ensimmäisen pentueen rekisteröintiin meidän kenneliimme. Uroksen valintaprosessi on alkanut. Toivomme uroksen omaavan terveen luonteen ja rakenteen lisäksi näyttelytuloksia ja olevan fn ja pra vapaa. Mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan mahdollisesti yksi narttupentu sijoitetaan Varsinais-Suomeen. Rossu on palkittu näyttelyssä SERTillä, hänellä on A-lonkat ja hän on suorittanut spanielien taipumuskokeen, SPA1. Muutama ylimääräinen ripsi löytyi silmätarkastuksessa.

Kasvateistamme walesinspringerspanielit Rilla ja Putte ovat olleet haulikkotreeneissä isommalla porukalla laukausvarmojen koirien kanssa, jossa ammuimme 3+2 laukausta(Torsti+Sanna). Koirien hermorakenne osoittautui äkkiseltään arvioituna hyväksi. Aika näyttää mihin kehitys vie nämä nuorikot. Paljon on tehtävää ja paljon on vielä edessä.

Elokuu

Pennut kasvavat hurjaa vauhtia ja ovat omistajiensa kullanmuruja ja varsinaisia riiviöitä. Tässä suhteessa ovat tulleet pentuaikana vanhempiinsa! :D Useasta pennusta ovat omistajat kuulleet positiivista niin eläinlääkäriltäkin kuin vastaantulevilta ihmisiltä! Voimme siis olla tyytyväisiä. Kiitosta on saanut erityisesti pentujen avoin ja rohkea luonne, kuitenkin koiranlukutaidolla höystettynä. Lieneekö erilaisten äänien(remontti, autojen äänet, ympäristön äänet) ja erilaisten kotilaumassa olleiden koirien ja erilaisten ihmisten vierailujen vaikutusta luonteiden positiiviseen kehitykseen?

Pennuista Mielikki eli Rilla on uinut ja tehnyt tuttavuutta riistapukkiin, kiitos Terhin perheineen, joka pitää Rillastamme hyvää huolta. Myös Putte eli Pellervoinen on saanut pikkuserkkuni Miian ja hänen perheensä kanssa touhutessaan erilaisissa ympäristöissä ja koirakoulussa paljon erilaisia virikkeitä, joista vähiten virikkeitä antaneet eivät varmaankaan ole perheen 4-vuotias poika ja 8-vuotias Masi-walesi. Putte on myös uinut kesällä paljon ja tutustunut riistapukkiin. :) Sijoitusuroksemme Lemminkäinen aka Arttu asuu niin ikään lähellämme, noin kilometrin päässä. Artun kavereina toimivat toinen walesi, 11-vuotias Kerttu, ja perheen jo aikuiset lapset. Myös Arttu pääsee usein mökkeilemään. Espoon flikka, Vellamo aka Aada, on myös omistajiensa kertoman mukaan varsin rohkea ja vesipeto.

Toukokuu

Bellalle on syntynyt 7 pentua 28.4.2015, jotka ovat luovutusiässä kesäkuun lopulla. Kaikille pennuille on löytynyt omat kodit. Pennut luovutetaan rekisteröityinä, eläinlääkärin tarkistamina ja madotettuina. Lisäksi pennunostaja saa mukaansa pentupaketin ja kasvattaja liittää uuden pennunomistajan tämän näin halutessa Suomen kennelliiton ja Springerspanielit ry:n jäseniksi.

Olemme sitoutuneet trimmaamaan kasvattimme koko näiden eliniän. Toivoisimme kuulevamme kasvateistamme vuosien varrella niin ilon aiheet kuin mahdolliset surun aiheetkin. Autamme parhaan kykymme mukaan kasvattiemme omistajia.


2014

Sijoitusnarttumme Rassel´s Yvonne eli Rossu läpäisi spanielien taipumuskokeen 27.8.2014 . Ohjaajana toimi Torsti ja tuomarina Liisa Pajala.

2013

Oma narttumme Donzara Belle Époque eli Bella läpäisi spanielien taipumuskokeen Pöytyällä 26.4.2013. Ohjaajana toimi Sanna ja tuomarina Johanna Söderholm.


Rossu pentujensa kanssa 1 päivä.